Utmarken

Gästkommentar:  Högt rekommenderat 10.0 poäng, Underbar stuga och fantastisk mat, du både mycket och riktigt god mat. Marie och Håkan finns tillgängliga och det känns både tryggt och proffsigt. Avkopplande och naturnära. Kan verkligen rekommenderas!

Mitt i naturen i en vacker bokskog ligger detta hotellrum, på 16 kvm. Här finns det mesta du behöver, familjesäng en underslaf som är 120 cm bred och en 80 cm bred överslaf.

Våra rum har namn och detta är Utmarken namnet har det fått för att det ligger i gammal utmark som man sa förr.

Rummet är 16 kvm och har en liten veranda, stora strövområden i skog och mark, här har du nära till våra fågelrika dammar.

Det värms med vedkamin som ger en skön och mysig värme och lyses upp av stearin ljus, vill du fixa lite mat kan du göra detta på gasolköket eller grilla på din grillplats. Det går att beställa mat som levereras vid din dörr även frukosten bärs ut till dig.

En speciell upplevelse är en dusch i det fria och med naturen som omsluter dig, en torrtoalett som ett litet ute rum. Avskildhet, tystnad, mörker, retreat och långa skogspromenader är läkande för kropp och själ.

Till Utmarken vandrar vi till, det tar ca 5 min från det att ni ställt bilen vid gården.

Priser 1 Pers 2 pers per natt
Övernattning per natt inkl. frukostkorg 1599 SEK 1999 SEK
Barn i föräldrars säng   100 SEK
Barn upptill 2 år i hopfällbar säng 175 SEK
Veckohyra, från kl 16:00 ankomstdag till kl 11:00 avresedag 7999 SEK 9999 SEK
Midsommar, Jul och Nyår, inkl. frukostkorg, picknickkorg valfri dag, 2 rätters middag valfri dag, 3 nätter  7999 sEK 7999 SEK

Vi tar emot följande betalkort: MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Visa Electron, V Pay, JCB, Diners Club, China Union Pay

Övrigt som erbjuds på boendet:  Per person/tillfälle
Picknickkorg fyld med godsaker 250 SEK
Dagens middag, 2 rätter 250 SEK
Festmåltid i mangårdsbyggnaden, 3 rätter inkl. dryck och kaffe 825 SEK
Cykelhyra 100 SEK
Guidade turer  350 SEK
Konferenser, fester eller andra arrangemang, kontakta oss för pris på booking@bokebacken.se

Beställning/Bokning

Beställning sker per mejl, vårt kontaktformulär eller per telefon, samtliga beställningar bekräftas inom 3 dagar per mejl eller SMS. Din bokning är giltig först när du fått  bekräftelsen. Vi förmedlar kontakten med aktiviteter, som vi inte själv tillhandahåller, t.ex ridning, fiske m.m. I sådana fall får ni en separat faktura på den/dessa aktiviteter där från tjänsten köpes. I din bokning med Bokebacken ingår: Handdukar, ekologisk tvål, schampo, lakan, sängkläder och köksattiraljer samt ekologiskt diskmedel. Ev. kampanjer och erbjudanden är alltid tidsbegränsade. Privatpersoner: INGA kontanter hanteras på Bokebacken men vi tar både kort och har swich. Konferenser och andra företagsarrangemang: Bokebacken skickar offert och därefter en orderbekräftelse. Genom skriftlig överenskommelse godtar man även gällande boknings- och avbokningsvillkor. Fakturering sker på 100% av beloppet och skall vara inbetalt inom 10 dagar från fakturadatum. Om betalningsfristen överskrids har Bokebacken rätt att debitera påminnelse avgift 150:- och dröjsmålsränta med 6:- per dag från förfallodagen. Vid avbokning senast 30 dagar före ankomst debiteras ni för 50% av ordervärdet, avbokning som sker mindre än 30 dagar före ankomst debiteras fullt ut. Om full betalning skett: återbetalas 100% av beloppet om avbokning sker senast 30 dagar före ankomst och med med 50% om avbokning sker med mindre än 30 dagar före ankomst.

Avbokningsvillkor företag och privatpersoner

Avbokningsreglerna gäller både företags/konferensgäster och enskilda bokningar av privatpersoner: Eventuella avbokningar skall ske skriftligt! Privat personer: avbokning utan kostnad kan göras senast 2 dagar före ankomst därefter debitera 50% av priset. Paket, kampanjer och andra arrangemang som innefattar mat har fri avbokning tom 5 dagar före ankomst, därefter debitera full summa. Företag: Vid avbokning senast 30 dagar före ankomst debiteras ni för 50% av ordervärdet, avbokning som sker mindre än 30 dagar före ankomst debiteras fullt ut. Om full betalning skett: återbetalas 100% av beloppet om avbokning sker senast 30 dagar före ankomst och med med 50% om avbokning sker med mindre än 30 dagar före ankomst.

Avbokning vid akut sjukdom/oförutsedda händelser

Vid oförutsedda händelser går det att avboka vistelsen på Bokebacken utanför gällande avbokningsregler. Det innebär att om du uppfyller och följer villkoren, kan du få tillbaka upp till 70% av totalbeloppet, bokningsavgiften återbetalas inte. Med oförutsedda händelser åsyftas:

 • Dödsfall, sjukdom eller olycksfall av allvarlig art som drabbat dig själv, din medresenär, maka/make, sambo, dina eller din respektives föräldrar, barn eller syskon.
 • Det inträffar någon annan allvarlig händelse utanför din kontroll, t.ex. omfattande eldsvåda eller översvämning i din bostad, vilket innebär att det inte är rimligt att begära att du ska genomföra din resa.

Du måste kunna styrka ditt förhinder med intyg från läkare, myndighet eller försäkringsbolag.

Ang. allmän information om resegaranti: Vid köp av endast inkvartering gäller inte lagen.

Välkommen till oss:

Torpen står till förfogande från kl. 14.00 eller enl. ök, ankomstdagen, avresedagen lämnas torpen kl 11:00

Har du särskilda önskemål vid beställningen?

Meddela oss vid beställningstillfället. Bokebacken är inte anpassat till rullstol. Men annars går det mesta att lösa!

För dig som gäst, tänk på:

 • Att bevaka din e-post och vara tillgänglig på det telefonnummer du angett vid bokningen.
 • Kontrollera bokningsbekräftelsen så snart du fått den. Var snäll att påtala eventuella felaktigheter.
 • Att följa ordningsregler, anvisningar och bestämmelser som gäller för eremitaget etc.
 • Du ansvarar själv för alla skador, som uppstår på fastigheten och dess inventarier, genom att du eller någon annan i ditt sällskap varit vårdslös.
 • Eftersom konceptet här är retreat förbehåller vi oss rätten att omedelbart avhysa gästen från boendet/området om ni trots uppmaning fortsätter ett störande beteende. Som störande beteende kan störande av andra gäster, nedskräpning och riskbeteende räknas. Om rättelse inte sker omedelbart efter tillsägelse. I det fallet sker ingen återbetalning för resterande vistelsetid.
 • Att aldrig publicera eller sprida fotografier av Bokebacken för kommersiella syften utan ett skriftligt godkännande från Bokebacken. Och alltid uppge källa/namn i anslutning till bilder som du väljer att publicera i t.ex. din privata blogg, portfolio, och/eller andra icke-kommersiella medier.

Reklamation/tvister

Vi vill ha nöjda kunder därför är vi tacksamma om ni rapporterar ev. fel och brister till oss omgående så vi kan åtgärda dess. Om du underlåtit att söka rättelse under din vistelse och därmed inte gett Bokebacken möjlighet att rätta till eventuella brister, kan du inte i efterhand kräva ersättning.

PERSONUPPGIFTSLAGEN (PuL)

Genom att betala, samtycker du till att personuppgifter får behandlas av Bokebacken. Syftet med detta är att möjliggöra sedvanlig gästadministration. Bokebacken vidtar alla nödvändiga åtgärder som är rimliga för att säkerställa att dina uppgifter behandlas säkert och enligt god sed.

Force Majeure

Force Majeure betyder ovanliga, oförutsebara och oundvikliga händelser utanför arrangörens (Bokebacken) kontroll, som utgör ett hinder för att resan inte kan genomföras. Händelser som uthyraren inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit. Inklusive men inte begränsat till krig, krigshot, upplopp, civil olydnad eller strejk, myndighetsåtgärd, terroristhandling, natur- eller industrikatastrof, brand, svåra väderleksförhållanden, vattennivån i floder eller översvämningar och kan även inkludera arbetskonflikt som rör tredje part, tekniska problem eller underhållsproblem eller avbrott i IT-infrastrukturen (inklusive men inte begränsat till vår hemsida). Under dessa förhållanden är Bokebacken fri från skadeståndsskyldighet eller andra påföljder.

OBS!

Värdefull egendom, Bokebacken har inget ansvar för egendom som förvaras i Bokebackens lokaler och torp. Ingen möjlighet till förvaring av värdeföremål finns!

Kommunikation

Kommer du inte med egen bil så är den bästa kommunala förbindelsen Skånetrafiken linje 1 med hållplats Linderöd. Därifrån är det ca 4 km att gå, hämtning kan ordnas. http://www.skanetrafiken.se/

Övrig information

 • All vistelse på Bokebacken och våra marker sker på egen risk! Att vistas på Bokebacken är inte helt ofarligt! Det finns alltid risk att bränna sig på hett vatten och heta kaminer, snubbla över rötter i mörkret eller branta trappor mm. Särskilt efter ett par glas öl.
 • Bokebackens gäster ombedes att komma i god tid! För att du  ska kunna känna dig trygg under din vistelse, vill vi tillsammans gå upp mot skogen. En liten introduktion är nödvändig, Du ska kunna bekanta sig med omgivningen, helst i dagsljus, och introduceras till skogens faciliteter samt hur lyktor, vedkamin, toaletter mm fungerar.
 • Vid vistelse och aktiviteter på Bokebacken bör du ha oömma skor som tål att gå i blött gräs och kläder för alla väder med dig.
 • Från parkeringen är det mellan 500m–1000m blandad terräng att gå till respektive torp. Ta med lätt packning! Skulle detta innebära problem tar vi ut packningen till dig/er.
 • Önskar ni ta med husdjur, för det mesta går det bra. Kontakta oss först på booking@bokebacken.se
 • Rökning är inte tillåtet i Bokebackens lokaler. Om detta missbrukat kommer kostnader för sanering att debiteras er. Tänk på att även rökning utomhus innebär brandfara, vi är därför tacksamma om rökning kan undvikas.
 • Barn är mycket välkomna men föräldrar ansvarar för deras säkerhet!

Till sist

Vi på Bokebacken vill göra allt vi kan för att göra din vistelse så trevlig som möjlig. Det som är bra kan säkert bli ännu bättre. Har du synpunkter eller råd, framför dem gärna till oss! VÄLKOMNA