Lite om Bokebacken.

Jag & min Make Håkan bor på en gård i Bjärnhult som ligger på Linderödsåsens topp.

Här lever och verkar vi tillsammans med våra vallhundar, katter, kor och kalvar, vi lever i vacker miljö med beteshagar, skog och ängar. Detta delar vi med många vilda djur, både markgående och flygande. Stengärdsgårdarna delar in våra marker, en del så gamla som från 1400-talet. Här var vi endast varit Svenskar i ca 400 år innan dess var vi Danskar, historiens vingslag finns här.

Min bakgrund är att jag är uppvuxen i storstaden och har i många år drivit verksamheter inom marknadsföring och försäljning, när jag första gången kom hit upplevde jag något helt unikt – TYSTNAD & och ett månljus som nästan gör natten till dag. Att vandra i skogen, med allt det vackra som den har att erbjuda, är som ett renande bad, stress och måsten försvinner och lugnet infinner sig. Detta önskade jag att andra skulle få uppleva så när Håkan och jag fick möjlighet att ta över släktgården så tvekade vi inte.

Vårt mål var att skapa en annorlunda upplevelse, där du som gäst kommer lite närmare vårt ursprung, då livet på ett vis var lite enklare  – lite mer avskalat. Här är ett hotellrum ett knuttimrat litet hus i skogen, levande ljus, vedkamin, dusch under bar himmel och en fräsch och fin torrtoalett runt husknuten. Här bor du i ett torp men med hotellets service – här skall du bara ta hand om dig själv.

Att sitta på den lilla farstukvisten med en varm kopp choklad och titta på en stjärnhimmel som inte störs av utomhusbelysning eller gatlyktor – det är paradiset.

Att vandra eller cykla i timmar i denna vackra natur är fantastiskt, en tur till Bosarpasjön för ett kvällsdopp kan vi varmt rekommendera.

Jag och Håkan önskar er hjärtligt välkomna till vårt paradis!

Marie Kristoffersson Persson